The Legend of Zelda: Majora’s Mask

Majora’s Mask är det sjätte spelet i spelserien Zelda, och faktiskt det andra spelet som utvecklades för Nintendo 64 spelkonsol. Spelet går ut på att Link, som är huvudkaraktären i spelen, får uppleva en tredagarsperiod om och om igen tills han har lyckats att slutföra alla de uppdrag som han tagit på sig.

Prisvinnande spel

Prinsessan Zelda är faktiskt inte med i detta spel överhuvudtaget, vilket kan vara lite överraskande för vissa spelare, men det hindrar inte spelare från att ha roligt med alla de olika utmaningarna som väntar. Spelet vann flera utmärkelser året 2000 som bland annat bäst grafik, bästa musik, bästa äventyrsspel, mest originella spel samt bästa Nintendospelet året 2000. Club Nintendo Awards var tillställningen som gav ut utmärkelserna och det betyder också att detta spel verkligen var något som många ville ha när det lanserades. Nintendo har alltid utmärkt sig med att skapa originella spel med härliga och färggranna spelvärldar som trots sitt trevliga utseende ofta kräver att du måste öva hårt och länge för att klara vissa banor i de olika spelen.

Nylansering till Nintento Wii

Majora’s Mask har nylanserats till Nintendo Wii U konsolen och lanseringen skedde 24 november 2016. Notera att spelet också går att spela med de olika tillbehören som finns tillgängliga för Nintendo Wii U så som Wii Remote och Nunchuk, Wii U Pro spelkontrollen samt Wii U Gamepad. Zelda spelen har alltid intresserat många eftersom de är så älskade av spelare världen runt, och när ett spel lanseras om till en modern spelkonsol behöver du inte ta fram ett gammalt Nintendo 64 från garderoben för att damma av den och sätta igång, det räcker helt enkelt att spela via Nintendo Wii U och deras Virtual Console teknik. Spelet går att köpa direkt via Nintendos hemsida både som fysisk kopia eller som en digital, så det finns något för alla. Är du nostalgiälskare så kan du beställa hem en fysisk kopia, vilket känns lite unikt och häftigt i denna digitala tidsålder.

Related Images